CoTeam Preventieprogramma Oriëntatie Motivatie en Betere toekomst

20191123_223836Preventieprogramma ‘Oriëntatie Motivatie en Betere toekomst’ zorgt voor een soepelere integratie.
Oudkomer: ‘’Wat fijn dat de huidige nieuwkomers mogen deelnemen aan deze training, zodat zij weten waar zij aan toe zijn, vaardigheden leren en een betere start kunnen maken’’
Nieuwkomers: ‘’Het is een eye-opener en wij voelen ons op deze manier beter welkom’’
Trainers: ‘’Dit is waar je het voor doet!’’

Het preventieprogramma bestaat uit zes bijeenkomsten waar de focus ligt op oriëntatie, obstakels van dagelijks leven waar nieuwkomers tegenaanlopen, een motivatie onderdeel en het stellen van doelen.  Cliënten worden gemotiveerd om rationeel over hun situatie na te denken en leren doelen te stellen. Ze leren vaardigheden om hun gestelde doelen te bereiken. In de laatste fase wordt gewerkt aan activatie, zelfstandigheid en autonomie, zodat ze leren om zich makkelijker verder te ontwikkelen en soepeler te integreren. Het stelt ze in staat stellen hun kracht te behouden of te hervinden zodat zij een zelfstandig bestaan kunnen opbouwen en hun kinderen een goede basis kunnen bieden in hun ontwikkeling.

Het programma is geschikt voor nieuwkomers, maar ook voor oudkomers die jaren later nog tegen de integratie aanlopen. Het preventieprogramma is al meer dan acht keer succesvol doorlopen door statushouders van de gemeente Schiedam, Zoetermeer en Almere. Het programma leidt tot betrokkenheid en motivatie, welke een mooie basis is voor nieuwkomers en gemeente om de integratie soepel te laten verlopen.

Als gemeente of welzijnsorganisatie geïnteresseerd in het programma? Geef het aan via info@coteam.nl